Sijaintisi: Etusivu > Virkistysalueet > Lillfjärden - Loviisa
Facebook
 
 
 

Lillfjärden - Loviisa

Pinta-ala: 63 ha
Hankintavuosi: 1990
Merikarttasarja A 618

Lillfjärdenin alue koostuu Fallholmenin saaresta, Hästön Hamnholmenista sekä erillisestä palstasta Hästössä. Fallholmenin länsipuolella sijaitseva luotosaari Bisaholmsklacken on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla saaressa sijaitsevan kalasääsken vaihtopesän takia.

Lillfjärdenin lahdelle pääsee parhaiten Fallholmenin itäpuolen salmesta, missä voi navigoida Lötholmenin länsinokassa sijaitsevan linjamerkin mukaan. Varo salmessa olevaa kiveä! Lillfjärdenin lahdelle pääsee myös Granholmenin lännenpuoleisesta salmesta.

Lähin kaupparanta on Kabbölen saaristokeskuksessa, saariryhmän pohjoispuolisella mantereella (n. 7 mpk= n. 12 km). Kabbölessä on kauppa ja venehuoltoasema. Rannasta saa veneen ja kanootin vesille ja autoja varten on vuokrattavana päiväpaikkoja. Ajantasaiset tiedot palveluista: www.kabbolemarina.fi.

Hästön ja Lötholmenin rannat ovat melko tiiviisti rakennettuja. Mökkiläisten ja saariston asukkaiden rauhan turvaamiseksi on suotavaa, että ulkoilijat pysyttelevät maalla liikkuessaan yhdistyksen alueilla.

Lilla Hamnholmenin koillispäässä on alueen ammattikalastajien vanha apajapaikka, johon heillä on edelleen oikeus. Muuten ei seisovien pyydysten käyttö ole yhdistyksen alueilla sallittu lainkaan.

Siirry sivun alkuun
 
© Uudenmaan virkistysalueyhdistys
 

-
-