Sijaintisi: Etusivu > Ajankohtaista
Facebook

Ajankohtaista

Seuraa yhdistyksen ajankohtaisia asioita ja tiedotuksia Facebook-sivuillamme. Myös Kopparnäs-Strösvikin alueella on omat Facebook-sivut.

9.10.2018

Kopparnäs-Störsvikin kehittämissuunnittelu etenee

Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueen kehittämissuunnittelu jatkuu, ja syksyn aikana eri sidosryhmien kanssa käydään keskusteluja alueen kehittämisestä. Kehittämissuunnitelmaluonnos tulee yleisesti nähtäville marras-joulukuussa, jolloin siihen voi antaa myös palautetta. Asiasta tiedotetaan lisää suunnitelmaluonnoksen valmistuttua.


18.9.2018

Kopparnäs-Störsvikin kehittämissuunitelman esittely
Marraskuussa valmistuvaa Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueen kehittämissuunnitelmaa esitellään Degerbyn kyläyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa 27.9.2018 klo 18.30-20.30. Tilaisuus järjestetään Furuborgissa (Furuborginkuja 3, Inkoo).


10.9.2018

ETSIMME KAHTA ERIKOISSUUNNITTELIJAA

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksellä on liki 40 ulkoilualuetta ympäri Uuttamaata, joilla tuotamme palveluita 1,6 miljoonalle erilaiselle ihmiselle. Edistämme elämänlaatua, kansanterveyttä sekä luonnon ja maiseman vaalimista. Tarjoamme mahdollisuuksia ulkoiluun, luonnossa virkistäytymiseen ja luontoliikuntaan. Toiminnallamme mahdollistamme vuosittain lukemattoman määrän luonto- ja luontoliikuntakokemuksia alueillamme sekä valtavasti positiivisia elämyksiä ja inhimillistä hyvinvointia.


Etsimme toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin

- ALUEIDEN KÄYTÖN JA KEHITTÄMISEN PARISSA TYÖSKENTELEVÄÄ ERIKOISSUUNNITTELIJAA (päätehtäviin kuuluu alueiden käyttöön ja kehittämiseen liittyvät suunnittelutehtävät)

 

- LUONNONHOIDON/METSÄNHOIDON PARISSA TYÖSKENTELEVÄÄ ERIKOISSUUNNITTELIJAA (päätehtäviin kuuluu alueiden luonnon/metsänhoitoon liittyvät suunnittelutehtävät)

Lisäksi erikoissuunnittelijat työskentelevät mm. viestinnän, kehittämishankkeiden ja alueellisen yhteistyön parissa.

Edellytämme erikoissuunnittelijoilta

- monipuolista osaamista omalta päätehtäväalueelta luonnon virkistyskäyttöön liittyen

- laaja-alaista näkemystä nykyaikaiseen luonnon virkistyskäyttöön

- muutaman vuoden relevanttia työkokemusta

- maastokelpoisuutta

- ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta

- riittävää molempien kansalliskielten taitoa

- erinomaista yhteistyökykyä ja neuvottelutaitoa

 

Eduksi katsotaan mm.

- viestintään liittyvä osaaminen

- kehittämishankkeisiin ja hankehallintoon liittyvä osaaminen

- osallistavaan suunnitteluun liittyvä osaaminen

- vapaaehtoistoiminnan organisointiin liittyvä osaaminen

 

Tarjoamme monipuolisen tehtäväkentän mielenkiintoisen ja yhteiskunnallisesti tärkeän asian parissa sekä pienen ja ketterän talon edut.

Lähetä hakemuksesi ja CV 30.9.2018 mennessä sähköpostilla tapio.lepikko@uudenmaanliitto.fi, merkitse aihekenttään Hakemus/erikoissuunnittelija. Lisätietoja voi kysellä toiminnanjohtaja Tapio Lepiköltä, p. 050 5418410.

Rekrytointiin liittyvät haastattelut pidetään Länsi-Pasilassa viikolla 41 (haastatteluajat ma 8.10. klo 08-10, ti 9.10. klo 8-10, ke 10.10. klo 14-18, pe 12.10. klo 15-17). Mahdollinen kutsu haastatteluun tulee viikolla 40.


29.6.2018

Stornäsuddenin tulipaikka on ilkivallan takia jouduttu poistamaan kokonaan. Toistaiseksi siellä ei ole istumapaikkoja eikä mahdollisuutta grillata...


1.6.2018

Rea Nyström eläkkeelle

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen palveluksessa pitkään työskennellyt suunnittelupäällikkö Rea Nyström jäi eläkkeelle 1.6.2018 alkaen. Kiitämme Reaa kuluneista vuosista ja toivotamme reippaita eläkepäiviä!

30.5.2018

Varoitus maastopalovaarasta!

Maastopalojen riski on noussut pitkään jatkuneen kuivan ja helteisen sään johdosta erittäin korkeaksi. Tästä johtuen Uudenmaan pelastuslaitokset ovat tiukentaneet yleistä metsäpalovaroitusta antamalla toistaiseksi voimassa olevan avotulentekokiellon koko alueelle, joka koskee kaikkea palovaaran aiheuttamista.

Kielto koskee myös virkistysalueiden rakennettuja tulipaikkoja. Lisätietoja asiasta löytyy Helsingin pelastuslaitoksen ja Metsähallituksen tiedotteista.


13.2.2018

Varokaa heikkoja jäitä Störsvikin itäpuolella!

3.11.2017

Toiminta loppuu Kopparnäsin ns. Kestikievarin rakennuksissa

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen hallitus on päättänyt kokouksessaan 28.9.2017 irtisanoa Kopparnäsin kestikievarin vuokrasopimuksen vuoden 2017 loppuun.

Vuokrasuhteen jatkaminen vuonna 1973 tilapäiseen käyttöön rakennetuissa rakennuksissa ei ollut kummallekaan osapuolelle enää taloudellisesti mielekästä ja mahdollista.


19.10.2017

Tarinoita Kopparnäsin alueelta

Onko sinulla muistoja, tietoja ja tarinoita Kopparnäsistä? Alueen historia on kiehtova ja vaiherikas, kaukaisemmista ajoista viime vuosikymmeniin asti. Tervetuloa kertomaan ja kuuntelemaan Igor-museon ja Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen järjestämään muisteluiltaan!

Tilaisuudessa kuullaan myös meneillään olevasta Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueen kehittämishankkeesta.

Muisteluilta järjestetään ti 7.11. klo 18 alkaen Degerby Igor-museossa (Furuborgintie 6, Inkoo). Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen: igor@degerby.fi tai 040 5418526.


16.10.2017

Tapaaminen luontomatkailuyrittäjille

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan matkailun ja virkistyskäytön kehittämisestä pääkaupunkiseudun luontokohteilla. Metsähallitus ja Uudenmaan virkistysalueyhdistys järjestävät yrittäjätapaamisen Suomen Luontokeskus Haltiassa (Nuuksiontie 84, Espoo) pe 17.11.2017 klo 13-16.

Ohjelmassa on ajankohtaisten asioiden ja hankkeiden esittely, mm. Nuuksion ja Sipoonkorven kansallispuistojen kuulumiset, Porkkalan suojelualueen perustaminen (Metsähallitus) sekä Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueen kehittäminen (Uudenmaan virkistysalueyhdistys). Lisäksi kuullaan Helsingin seudun Viherkehän toteuttamistavoitteista. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tämän linkin kautta viimeistään 3.11.2017.


11.9.2017

Porkkalan ja Kopparnäs-Störsvikin merellinen kehittäminen

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ja Suomen Purjehdus ja Veneily järjestävät yhdessä tapaamisen, jossa kerrotaan Porkkalan ja Kopparnäs-Störsvikin alueen merellisistä hankkeista ja ideoidaan alueen kehittämistä. Tilaisuus pidetään ke 27.9.2017 alkaen klo 18 Kantvikin koululla (Toppapolku 2, Kirkkonummi).

Tilaisuus täytetään ilmottautumisjärjestyksessä, kahvitarjoilu:

https://www.webropolsurveys.com/S/BF810201916A8714.par

Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueen kehittämisessä myös veneilyyn ja vesiliikenteeseen liittyvien palveluiden parantaminen on tärkeää. Illan aikana kuullaan myös miten Metsähallituksen luontopalvelut kehittää Porkkalan alueen ja saariston virkistyskäyttöä. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille!


22.6.2017

Kysely Kopparnäs-Störsvikin alueen kehittämisestä

Oletko ihaillut auringonlaskua Kopparnäsin kallioilla, pulahtanut uimaan Störsvikin rannoilta tai seikkaillut alueen saarissa? — Merkkaa mielipaikkasi kartalle!

Olemme avanneet karttapohjaisen internetkyselyn, joka on suunnattu kaikille Kopparnäs-Störsvikin ulkoilualueen käyttäjille. Tarkoituksena on kerätä tietoa alueen nykyisestä käytöstä sekä kuulostella toiveita ja ajatuksia alueen kehittämisestä. Kävijät ovat tärkeässä roolissa alueen asiantuntijoina, ja toivommekin paljon vastauksia! Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja antaa meille ensiarvoisen tärkeää tietoa. Kysely on osa kehittämishanketta, josta lisätietoja alla.

Voit vastata mobiililaitteille sopivaan versioon osoitteessa: http://query.eharava.fi/2079

Tai laajempaan selainversioon, jossa voit merkitä reittejä, alueita ja pisteitä karttatyökalujen avulla: http://query.eharava.fi/2058


Kysely on avoinna syyskuun loppuun saakka.


Lisätietoja antavat

Ajalla 26.6.-14.7.2017:
Toiminnanjohtaja Tapio Lepikkö
050 541 8410
tapio.lepikko@uudenmaanliitto.fi

Alkaen 17.7.2017:
Projektipäällikkö Silva Sallamaa
050 373 7450
silva.sallamaa@uudenmaanliitto.fi


22.6.2017

Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueen kehittämishanke

Uudenmaan virkistysalueyhdistys toteuttaa hanketta, jossa Kopparnäs-Störsvikin ulkoilualuetta kehitetään entistä parempia palveluja tarjoavaksi ja monipuolisesti eri kävijäryhmille sopivaksi kohteeksi. Kyseessä on suuri yhtenäinen merenranta-alue Inkoon ja Siuntion rajalla. Hieno ulkoilualue on yhdistelmä saaristoluontoa, kauniita maisemia ja värikästä historiaa. Alueen saavutettavuus on erinomainen myös pääkaupunkiseudulta. Laajuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta alue tarjoaa monia mahdollisuuksia virkistyskäytön kehittämiselle, ja tämä on tärkeää tehdä laadukkaasti eri näkökulmat huomioiden.

Kehittämishankkeen tuloksena syntyy vuoden 2018 kesään mennessä laaja yleissuunnitelma, jonka pohjalta aluetta kehitetään virkistyskäytön ja luontomatkailun yritystoiminnan ympäristönä.

Hankkeen tavoitteina on:

  • Edistää alueen kestävää käyttöä sekä luonto-, paikalliskulttuuri- ja maisema-arvojen säilymistä
  • Tukea lähiseudun paikallistaloutta edistämällä luonnon virkistyskäyttöön, luontomatkailuun ja niitä tukeviin palveluihin liittyvän yritystoiminnan edellytyksiä
  • Parantaa alueen tunnettuutta, vetovoimaisuutta ja kävijätyytyväisyyttä

Kopparnäs-Störsvikin virkistysalueen kehittämishankkeen toteutusaika on 1.1.2017-30.9.2018.

Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020, ja rahoitus on myönnetty Leader-ryhmä Pomovästin kautta.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Silva Sallamaa
050 373 7450
silva.sallamaa@uudenmaanliitto.fi


14.6.2016

Yhdistyksen mobiilisovellukset Virkistyskartta ja Melontakartta

Ilmaiset mobiilisovellukset Virkistyskartta ja Melontakartta ovat hyvä apu kesän ulkoilu- ja melontaretkiä suunniteltaessa. Löydät ne puhelimesi (Android, iOS tai Windows älypuhelin) sovelluskaupasta. Virkistyskartalta löydät kaikki Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen alueet varusteluineen ja valokuvineen. Melontakartalta näet läntisen ja itäisen Uudenmaan alueen melonnan etappikohteet, kuten yhdistyksen ja kuntien virkistysalueet saaristossa ja sisävesillä, sekä niiden varustelutason. Lisäksi kartalla näkyy paljon mm. kahviloita, nähtävyyksiä, majoitusmahdollisuuksia ja satamia. Melontakartasta on olemassa myös selkeä verkkoselainversio osoitteessa www.melontakartta.fi. Nyt kaikki ylös, ulos ja luontoon!


2.3.2016

Tapio Lepikkö Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen toiminnanjohtajaksi

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen hallitus on kokouksessaan 1.3.2016 päättänyt uuden toiminnanjohtajan valinnasta. Tehtävään valittiin yksimielisesti Tapio Lepikkö (37). Tehtävää haki kaikkiaan 111 henkilöä.

Lepikkö on valmistunut maisteriksi (master i kroppsöving, idrett og friluftsliv) Högskolen i Söröst-Norgesta ja työskennellyt usean vuoden ajan luontomatkailun ja luonnon virkistyskäytön parissa sekä Norjassa että Suomessa. Tällä hetkellä Lepikkö toimii Siuntion kunnan vapaa-aikapäällikkönä.

Tapio Lepikkö aloittaa toiminnanjohtajana toukokuun alusta, jolloin Henrik Sandström jää eläkkeelle.


23.2.2016

Interaktiivinen esite

Mietitkö koskaan miksi kannattaa mennä luontoon? Entä miltä näyttää talvinen Keravanjärvi tai kesäinen Varlaxudden lintuperspektiivistä? Kaipaatko tietoa yhdistyksen ilmaisista mobiilisovelluksista? Lue lisää uudesta interaktiivisesta esitteestämme! Se löytyy osoitteesta:

www.iesite.fi/uudenmaanvirkistysalueyhdistys/


28.1.2016

GoExpo-messut maaliskuussa

Uudenmaan virkistysalueyhdistys on tänäkin vuonna mukana GoExpo -messuilla pe-su 4-6.3. Pidämme osastoa yhdessä muiden maakunnallisten virkistysalueorganisaatioiden kanssa. Löydät meidät Outdoor -osastolta, ständinumero 6n151. Tule käymään!


8.1.2015

Haemme toiminnanjohtajaa

Nykyisen toiminnanjohtajan jäädessä eläkkeelle haemme nyt

TOIMINNANJOHTAJAA

vastaamaan yhdistyksen strategisesta ja käytännön johtamisesta sekä toimimaan yhdistyksen toimiston esimiehenä. Toiminnanjohtajan erityiset vastuualueet ovat yhdistyksen hallinto ja talous, ulkoilualueverkoston kehittäminen, yhteistyö jäsenkuntien ja sidosryhmien kanssa sekä yhdistyksen viestintä.

Aktiivisessa tiimissämme työskentelevät lisäksi suunnittelupäällikkö ja maastomestari.

Hakijoilta edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta johtamis- ja esimiestyöstä sekä suomen ja ruotsin kielen taitoa. Myös julkishallinnon ja kiinteistöhallinnon kokemus on tärkeää tehtävässä menestymisessä.

Arvostamme hyviä viestintä-, vuorovaikutus- ja verkottumistaitoja. Tehtävässä on eduksi järjestötoiminnan tuntemus sekä ulkoiluun, veneilyyn ja luontoon liittyvä harrastustoiminta.

Tarjoamme monipuolisen työn, jossa pääset edistämään, turvaamaan ja kehittämään uusmaalaisten virkistysmahdollisuuksia sekä säilyttämään ja vaalimaan luontoa ja maiseman omaleimaisuutta.

Lisätietoja tehtävästä antavat hallituksen puheenjohtaja Mauri Johansson puh. 050 041 6454 ja toiminnanjohtaja Henrik Sandström puh. 050 594 2745.

Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen sähköisesti viimeistään 4.1.2016 osoitteeseen www.personnel.fi


28.10.2015

Virkistyskartta-sovellus

Uudenmaan virkistysalueyhdistys on lanseerannut uuden Virkistyskartta -mobiilisovelluksen yhteistyössä Geometrix ohjelmistoyrityksen kanssa. Virkistyskartan avulla voit etsiä ja selata yhdistyksen alueita erilaisilla karttapohjilla (maasto-, taustakartta ja ilmakuva). Sovellus on yhteydessä puhelimen sijaintiin, jolloin hakuvalikossa alueet voi järjestää lähimmän mukaan ja karttanäkymässä oma sijainti näkyy koko ajan punaisena pisteenä. Virkistyskartta tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueiden varustelutasoon ennennäkemättömällä tavalla: jokainen rakennelma esim. keittokatos tai retkisatama näkyy gps-pisteenä kartalla ja suurin osa on myös valokuvattu, jolloin sijainnin tarkastelun lisäksi kohdetta pääsee myös katsomaan. Tämä tekee retkeilyn suunnittelun entistä helpommaksi.

Vastaava karttasovellus on jo muutaman vuoden ajan ollut yhdistyksellä käytössä huoltotarpeisiin, ja nyt päätettiin soveltuvin osin avata se myös yleisölle. Sovelluksen on kehittänyt Geometrix, joka on pieni suomalainen ohjelmistoyritys Helsingin Pitäjänmäessä.

Ilmainen sovellus löytyy puhelimen sovelluskaupasta (Android, Windows ja iOS alustoille) nimellä "Virkistyskartta".


9.9.2015

Ilmoitus tien katkaisemisesta Porkkalassa

21.8.2015

Stora Brändön laituri on nyt asennettu ja käyttövalmiina, tervetuloa!


16.6.2015

Stora Brändö on valitettavasti myös juhannuksena ilman laituria. Laiturirampin läheisyydessä on kiinnityrsenkaita minne voi kiinnittää veneensä. Saaren länsipuolle pääsee isommallakin veneellä kallioon kiinni, muistakaa ankkuri ja kalliokiila.


9.6.2015

Eestiläinen Juhannus Kopparnäsissa 13.6

Kopparnäsin Kestikievarilla vietetään eestiläistä Juhannusta kokon ja musiikin merkeissä lauantaina 13.6. Tapahtuma alkaa klo 17 ja loppuu yöllä klo 02. Musiikki voi kuulua virkistysalueella. Tilaisuuteen voi ostaa lippuja Lippupalvelusta.


11.5.2015

Stora Brändön laituri on tullut käyttöikäänsä loppuun. Se hinataan pois ensi viikon alkupuolella ja uusi laituri hankitaan tilalle.

Stora Brändön laituri on osittain veden alla ja on toistaiseksi käyttökiellossa.
Laituri pyritään saamaan käyttökelvolliseksi mahdollisemman nopeasti. Toimenpiteistä ja aikataulusta kerrotaan tällä sivulla ja yhdistyksen kotisivuilla.


6.5.2015

Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys on tuottanut uutta opastusmateriaalia luonnon virkistyskäyttöä ja luontovalistusta varten. Yhdistyksen Norra Sandön virkistysalueelle on laadittu aarrekartta, jonka avulla voi tutustua saaren luontoon. Kartan voi ladata alla olevista linkeistä ja kesällä paikan päällä infotauluun sijoitetusta QR-koodista.

http://vesi-ilma.fi/images/pdf/julkaisut/Sandnaarrekartta.pdf

http://vesi-ilma.fi/images/pdf/julkaisut/Sandskattkarta.pdf

http://vesi-ilma.fi/virkistys-ja-ymparistokasvatus.html

16.3.2015

Hankimme uuden virkistysalueen Lohjalta

Virkistysalueyhdistys on ostanut 10,2 hehtaarin kokoisen metsäalueen Lohjan kaupungin pohjoisosasta, Ahonpään kylästä, läheltä Karkkilaa. Alue rajautuu idässä Tämäkohtu- nimiseen järveen ja länsipuolella Antiaiseen, joten se sijaitsee näitä kahta järveä erottavalla kannaksella. Alueen läpi kulkee Lakiaissuontie. Uusi virkistysalue on saanut nimekseen Antiaisenkannas. Ranta-asemakaavassa se on osoitettu ulkoilu- ja retkeilyalueeksi ja sinne on osoitettu mm. ohjeellinen kannaksen ylittävä kanoottien siirtoreitti järvien välillä. Metsä on mäntyvaltaista. Tämäkohtu-järven kosteikkorannat muodostavat luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaan elinympäristön. Maakauppa tehtiin Lohjan kaupungin kanssa.


Tutustu tästä uuteen esitteeseemme!

http://www.esitteemme.fi/Uudenmaan_virkistysalueyhdistys/MailView/

Olemme vaihtaneet maata valtion kanssa

Virkistysalueyhdistys ja Suomen valtio on tehnyt 28.11.2014 maanvaihtoja keskenään. Yhdistyksen Sipoossa sijaitseva Fiskträskin virkistysalue on nyt liitetty osaksi Sipoonkorven kansallispuistoa, johon se luontevasti kuuluukin. Nykyinen pieni pysäköintipaikka Helgträskintien varressa tulee poistumaan käytöstä. Metsähallitus tulee ohjeistamaan Fiskträskin alueen reiteistä ja pysäköintipaikoista. Valtiolle siirtyi myös Karkkilan Vuotinaisista kaksi pientä luotosaarta (Karhunsaaret), jotka liitettiin Liesjärven kansallispuistoon. Yhdistys on saanut vastineeksi Mäntsälän kunnan Ohkolasta, Keravanjärven itärannalta noin 9 hehtaarin kokoisen palstan, joka on aiemmin ollut Järvenpään kaupungin virkistysalueena. Lisäksi meille tuli täydennystä Inkoon Gölisnäsin virkistysalueen yhteyteen Bjursin tilasta: pienet saaret Själöörarna ja Storklobben sekä määräaloja saarista Hankelö ja Andö. Maa-alueiden yhteispintaa-ala on noin 32 hehtaaria ja vesialuetta on 35 hehtaaria.

9.5.2014

Länsi-Uudenmaan melonta- ja soutukartasto

Uudenmaan virkistysalueyhdistys käynnisti keväällä 2013 "Länsi-Uudenmaan melonta- ja soutu-kartasto" -hankkeen, jonka myötä valmistunut kartasto julkaistaan 20.5. Hankkeen tuloksena syntyi kaksikielinen painettu kartta Länsi-Uudenmaan vesistöistä. Suurempaa käyttäjämäärää palvellakseen on osa kartan infoteksteistä käännetty myös englannin ja venäjän kielille. Kartastoa painetaan 3500 kpl. Kartaston voi tilata (10 € käsittely- ja toimituskulut) mm. hankealueen kuntien matkailu- tai liikuntatoimesta. Painetun kartan lisäksi toteutettiin verkko- ja mobiiliversiot. Verkkoversio löytyy osoitteesta www.melontakartta.fi, sivuilla on myös ohjeet ilmaisen mobiilisovelluksen lataamiseksi.

30.4.2014

Partioleirejä Kopparnäs-Störsvikissä kesäkuussa 2014

Partiolippukunta Siuntion Koskikarat järjestävät partioleirin Störsvikissä 11-15.6. Myös kesäkuun lopulla on alueella partiotoimintaa kun Sjöscoutkåren Seaboys ja Sjöscoutkåren Sailors järjestävät partioleirin 27-29.6. Molemmat leirit sijoittuvat Sandviken-Sandfjärden ranta-alueelle. Jälkimmäisen leirin aikana partiolaiset pitävät myös purjeveneitä Kurubackuddenilla.

7.4.2014

Maastomestari

Uudenmaan virkistysalueyhdistys on saanut huhtikuun alussa uuden maasto- ja huoltotöitä koordinoivan maastomestarin. Yhdistyksen hallitus valitsi 25.2 pidetyssä kokouksessa tehtävään rakennusinsinööri Mikael Avellanin Inkoon Degerbystä. Mikaelin tavoittaa numerosta 040 745 3295.

28.1.2014

virkistys.info

Suomessa toimii yhdeksän maakunnallista virkistysaluetoimintaan keskittyvää yhdistystä tai säätiötä. Viimeisen puolentoista vuoden aikana nämä maakunnalliset virkistysalueyhdistykset ovat tiivistäneet keskinäistä yhteistyötään ja tuloksena on syntynyt uudenlainen verkkoportaali. Portaali kokoaa samaan osoitteeseen kaikki Suomen virkistysalueyhdistykset ja niiden hallinnoimat alueet.

Maakunnalliset virkistysalueyhdistykset ylläpitävät satoja upeita luontokohteita, joita löytyy niin saaristosta, sisävesiltä kuin mannermetsistä. Alueiden yhteenlaskettu maapinta-ala on noin 1 900 hehtaaria ja rantaviivaa jopa 150 km. Virkistysalueilla voit esimerkiksi veneillä, meloa, patikoida, yöpyä laavuilla tai erikseen varattavissa mökeissä, kalastaa, saunoa, uida. Suurimmassa osassa kohteita on vähimmäisvarustuksena taukokatos/tulisija sekä wc. Portaalin hakutoiminnolla voi etsiä virkistysalueita erilaisten kohdekriteerien avulla. Retkeilyn suunnittelu helpottuu kun etukäteen voi etsiä sopivan kohteen omien vaatimusten ja mieltymysten mukaan. Eri virkistysalueiden yksilöllisestä ohjelmatarjonnasta kerrotaan kunkin yhdistyksen verkkosivuilla, joille pääsee kätevästi portaalin etusivun kartalta.

Portaali on avattu tällä erää suomenkielellä mutta piakkoin valmistuvat myös ruotsin-, englannin- ja venäjänkieliset versiot portaalista. Suomenkielinen portaali löytyy osoitteesta http://virkistys.info, jonne myös ruotsinkieliset sivut aukeavat. Englannin- ja venäjänkieliset sivut tulevat löytymään osoitteesta http://outdoorsinfinland.info


1.11.2013

Länsi-Uudenmaan melonta ja soutukartasto -hanke


Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry on keväällä 2013 käynnistänyt hankkeen "Länsi-Uudenmaan melonta ja soutukartasto". Hankkeen taustalla on tarve kattavalle kartalle läntisen Uudenmaan melontakohteista.

Melontaan sopivia vesistöjä on runsaasti Länsi-Uudenmaan alueella, mutta näistä ei ole saatavissa yhtenäistä ja kattavaa karttaa. Kartaston ideana on vesiretkeilyalueiden lisäksi osoittaa mm. sopivat vesillelasku- ja rantautumispaikat, telttapaikat ja reittien varrella sijaitsevat virkistysrakenteet kuten käymälät, kaivot ja tulentekopaikat sekä palvelut kuten kahvilat, kaupat ja majoitusmahdollisuudet. Karttahankkeella pyritään vastaamaan alati kasvavan harrastajamäärän tarpeisiin sopivien melontakohteiden ja niiden läheisyydessä sijaitsevien virkistyspalveluiden löytämiseksi.

Hankkeen tavoitteena on:

1) tarjota tietoa melontamahdollisuuksista Länsi-Uudellamaalla,

2) kasvattaa Länsi-Uudenmaan kiinnostavuutta aktiviteetti- ja luontomatkailukohteena,

3) edistää terveyttä ja hyvinvointia lisäävää aktiviteettia.

Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti melojat mutta kartta soveltuu myös muuhun vesialueiden läheisyydessä tapahtuvaan retkeilyyn kuten retkisoutuun. Kartasto ei korvaa merikorttia.

Hankkeen tuloksena syntyy kaksikielinen painettu kartta Länsi-Uudenmaan rannikkoalueesta (Hanko-Kirkkonummi) sekä suurimmista sisävesistä kuten Lohjanjärvi, Hiidenvesi ja Vähäveden vesistö sekä Siuntionjoki ja Mustionjoki. Painetun kartan lisäksi julkaistaan verkko- ja mobiiliversiot. Kartta valmistuu kesäksi 2014.

Mukana yhteistyössä:

Uudenmaan liitto

Hangon kaupunki
Inkoon kunta
Karkkilan kaupunki
Kirkkonummen kunta
Lohjan kaupunki
Siuntion kunta
Raaseporin kaupunki
Porkkalan Parenteesi ry
SE-Action Ab
Camping Silversand
Martinpiha Bed&Breakfast
Kylpylähotelli Päiväkumpu
Kisakallion urheiluopisto
Rusthållets Stallkrog
Villa Kosthåll
Westerby Gård
Melonta- ja soutuliitto
Hiidenveden purjehtijat


10.10.2013

Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry viettää tänään 25‑vuotissyntymäpäiväänsä. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin siis 10.10.1988. Tässä hieman historian lehtien havinaa ja taustaa tälle tärkeälle tapahtumalle:

VALMISTELUTYÖ

Läntisen Uudenmaan seutukaavaliiton aloitteesta pidettiin 24.03.1970 Helsingin kaupungin Valkoisessa salissa keskustelutilaisuus Uudenmaan vapaa-aluesäätiön perustamisesta, johon oli kutsuttu kaikki Uudenmaan kaupunkien, kauppaloiden ja kuntien edustajat. Kokouksessa asetettiin työryhmä laatimaan säätiöehdotus.

Säätiöehdotus, liiteselvityksineen lähetettiin 18.6.1974 lausunnolle kaikille Uudenmaan kunnille. Enemmistö kunnista suhtautui silloin epäilevästi tai negatiivisesti säätiön perustamiseen.

Kesällä 1978 Läntisen Uudenmaan seutukaavaliitto otti asian uudestaan esille lähettämällä uuden tiedustelun Uudenmaan kunnille. Aikaisempaa suurempi osa kunnista suhtautui myönteisesti kysymykseen. Pääkaupunkiseudun kaupungit ja kunnat suhtautuivat edelleen negatiivisesti säätiön perustamiseen.

Asia jäi hautumaan vuoteen 1985 asti, jolloin Läntisen Uudenmaan seutukaavaliitto kutsui kaikki seutusuunnittelun parissa toimivat luottamushenkilöt pohtimaan asiaa ja mahdollisia jatkotoimia virkistysaluesäätiöasiassa.

Laivaseminaarissa tammikuussa 1986, jossa oli läsnä Uudenmaan maakuntaliiton, Nylands svenska Landskapsförbundetin, Helsingin, Itä‑Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Läntisen Uudenmaan seutukaavaliittojen, Uudenmaan lääninhallituksen sekä useiden kuntien edustajia, todettiin yksimielisesti että Uudellemaalle olisi kiireesti perustettava ulkoilualuesäätiö.

Tämän jälkeen valmistelutyö eteni ripeästi ja alustavat suunnitelmat siitä, miten virkistysalueyhdistys voisi toimia, alkoivat muotoutua. Tässä yhteydessä on tuotava esille Läntisen Uudenmaan seutukaavaliiton johtaja Stig Häggström, joka uskoi asiaan ja jaksoi uurastaa virkistysaluesäätiön ja myöhemmin yhdistyksen eteen jo pari vuosikymmentä ennen ratkaisevaa käännettä asiassa.

Ympäristöministeriö antoi 15.5.1987 maaherra Jacob Södermanille tehtäväksi laatia ehdotus virkistysalueyhdistyksen perustamiseksi Uudellemaalle. Ympäristöministeri Kaj Bärlund lähetti Södermanin mietinnön ehdotuksineen lausunnolle 24.6.1987 ja ministeriö ilmoitti samalla, että jos kunnat, seutukaavaliitot ja YTV pystyvät varamaan rahaa peruspääomaa varten jo vuoden 1988 talousarvioissa, niin ympäristöministeriö tulee ehdottamaan valtion osuutta vastaavaa määrärahaa vuoden 1988 valtion tulo- ja menoarvioon. Tämä oli ratkaiseva käänne ponnisteluissa virkistysalueyhdistyksen perustamiseksi.

YHDISTYKSEN PERUSTAMINEN

Mietinnöstä saatujen lausuntojen jälkeen asian valmistelu jatkui neuvottelemalla kuntien ja kaupunkien kanssa, laatimalla yhdistykselle sääntöehdotus ja ehdotus alkuvaiheen käytännön hallinnon järjestämiseksi sekä toimintatavoiksi.

Maaherra Jacob Söderman kutsui Uudenmaan läänin kuntien ja eräiden muiden yhteisöjen edustajat Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen perustavaan kokoukseen 10.10.1988 lääninhallituksen auditorioon.

Kokouksessa läsnä olevien 20 kunnan edustajista 11 kunnan edustajat ilmoittivat kuntiensa päättäneen liittyä yhdistyksen jäseniksi ja lisäksi kuuden kunnan edustajat ilmoittivat allekirjoittavansa liittymissopimuksen, mutta lopullisesti liittyminen voitiin vahvistaa vasta valtuustojen tehtyä tätä koskevan päätöksen.

Kokouksessa läsnä olevien 14 yhteisöistä 8 ilmoittivat liittyvänsä virkistysalueyhdistyksen tukijäseniksi.

Perustamiskokouksessa hyväksyttiin yhdistykselle toimintapoliittisen ohjelman sekä väliaikaisen hallituksen, jonka puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Markku Markkula ja varapuheenjohtajaksi kaupunginjohtaja Pekka Kettunen.

Yhdistyksen asiamieheksi valittiin seutukaavajohtaja Aarne Vanjoki.

Koska yhdistystä ei saatu perustetuksi ennen ympäristöministeriön maanhankinta-avustusten hakemista koskevan määräajan päättymistä, yhdistyksen perustamisen valmisteluun osallistuneet maaherra Jacob Söderman, seutukaavajohtajat Stig Häggström, Nils-Hinrik Aschan, Raimo Jouhikainen ja Aarne Vanjoki, apulaisyhteistyöjohtaja Heikki Salo, ylitarkastaja Risto Kärkkäinen ja osastopäällikkö Auvo Haapanala hakivat 1.9.1988 päivätyllä hakemuksella 1,5 Mmk valtionavustusta perustettavan Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen lukuun. Yhdistyksen perustamiskokous hyväksyi tyytyväisyydellä näiden henkilöiden ennakkotoimet asiassa.


Siirry sivun alkuun
 
 
© Uudenmaan virkistysalueyhdistys
 

-
-