Du är här: Huvudsida > Friluftsområden > Gölisnäs - Ingå

Areal: 11,5 ha
Anskaffningsår: 2000
Sjökortsserie Z 632

Köranvisning: Kör från Helsingfors-Hangö-vägen (nro 51) mot Barösund. Ta färjan till Orslandet. Följ vägskyltar där det står "Bjurs" med Vanda stads vapen på. Strax före Bjurs friluftsområde viker en väg av till vänster mot Gölisnäs. Vägen fram är ca 2,5 km lång.

Vattenledes är det möjligt att ta sig till Gölisnäs även med större båtar; det är 8 meter djupt vid bryggan i den skyddade södra viken. Mot en liten avgift kan man både bada bastu och övernatta i Gölisnäs; i maj och september under veckosluten och under sommarmånaderna alla dagar. Det är skäl att komma överens om övernattningen i förväg och man bör ta med sig sänglinne och/eller sovsäck. Övervakningen och underhållet sköts av båtklubben Hyvinkään Pursiseura, som även pekar ut tältplatser i den berliga terrängen.

Prislista:

• "Iso aitta": 4 personer 45€/dygn, extra personer 12€/pers./dygn (personer maximalt 6)
  • "Pikku aitta" 12€/dygn/pers. (personer maximalt 2)
  • "Sviitti": 4 hlöä 55€/dygn, lisähenkilöt 12€/pers./dygn (personer maximalt 5)
  • "2 Mökki": 6 hlöä 80€/dygn, lisähenkilöt 12€/pers./dygn (personer maximalt 12)
  • Beställningsbastu 15€/h
  • Allmän bastu 2€/gång
  • Ström till båten 3€/dygn
  • Frivillig bryggavgift

Segelklubben hyr också ut roddbåtar till priset 5€/h eller 10€/dag

Om gruppers utflykter till Gölisnäs är det bra att meddela i förväg till övervakaren.

För mer uppgifter kontakta Gölisnäs övervakare, vars telefonnummer öppnar den 15.4:

tel. 050 344 2411

360 Panoramabilder: