Du är här: Huvudsida > Friluftsområden > Långösund - Raseborg

Sjökortsserie B 725
Grundkartans kartblad nr 2013 09
Adress: Sandnäsuddvägen 320, 10600 Ekenäs

Köranvisning: Kör längs Helsingfors-Hangövägen och vik i Karis in på väg nr 1102, skylt Snappertuna-Raseborg -kör knappa 5 km, vik till höger på väg 1050 -fortsätt ca 3 km -vik till vänster mot Sandnäsudden -svart skylt till vänster: Lågösund.

Långösundsområdet är en del av ett tidigare skärgårdshemman. Nära stranden finns en liten stig. Från området har man en fin utsikt över sundet och den del av Långön på andra sidan sundet som föreningen äger. De som inte har egen båt för att ta sig över sundet kan mot en liten avgift hyra en roddbåt från den närbelägna butiken på Sandnäsudd eller från sommarcaféet där.

Butiken och caféet på Sandnäsudd är under sommarmånaderna öppna dagligen, även under veckoslutena.

360 Panoramabilder:
panorama 1