Du är här: Huvudsida > Friluftsområden > Yli-Takkula - Esbo

Avskaffningsår: 1996
Grundkartans kartblad nr 2041 11 och 16
Adress: Tackskogsvägen 11, 02980 Espoo

Köranvisning: längs gamla Björneborgsvägen (nr 120) till gränsen mellan Esbo och Vichtis, till parkeringsplatsen för Vaakkoi, Helsingfors stads friluftsområde norr om sjön Saarijärvi.

Gården Yli-Takkula ligger i Esbo, på den vidsträckta sjöplatån i Noux. Till föreningens område hör skogsnatur, strandområden och källor och bäckar, som alla är värdefulla från naturskyddssynpunkt. I fråga om de viktigaste naturskyddsområdena, ungefär 70 ha, har föreningen gjort ett byte med Forststyrelsen, så att naturområdena kan fogas till Noux nationalpark. Från parkeringsplatsen leder rutter till nationalparken och till Saarijärvis stränder.

Föreningen har sålt bostadsbyggnaden, ladugården och 2hektar mark åt Eventure Oy och området har styckats till en egen fastighet på vårvintern 2016. Den stora parkeringsplatsen framför ladugården är fortfarande i föreningens ägo och tillgänglig för alla besökare.

Noux nationalpark: www.utinaturen.fi/sv/noux