Du är här: Huvudsida > Friluftsområden > Korpudden - Raseborg

Areal: 28 ha
Avskaffningsår: 2002
Grundkartans kartblad nr 2014 12

Köranvisning: Vik från Hangö-Hyvinge-vägen nro 186 mot nordväst mot Salo. Kör ca 2 km - vik av vid Svartå till höger till Hållsnäsvägen - kör förbi Svartå slott och bruk - från Piispalavägens och Hållsnäsvägens korsning är det ca 1 km till Korpuddens vägkorsning.

Den vid Lojo sjön belägna Korpudden klassificeras som ett värdefullt bergsområde med hänsyn till natur- och landskapsskydd i Nyland. Terrängen är omväxlande med stora höjdskillnader. I det mångformiga området ingår gröna, små mosspartier, mörk granskog och ljusa hassellundar. Områdets sydliga del ingår i det riksomfattande strandskyddsprogrammet och har även fredats enligt naturskyddslagen. På sydspetsen finns fina utsiktsberg.

De små öarna Ljusholmen, Kajsasklippan och Vassgrundet tillhör också föreningen.